19.04.2024.
language selection
NARODNA TEHNIKA
ZA NARODNA TEHNIKA
SEKCII
PARTNERI I SORABOTKA
KONTAKT SO NAS
AKTIVNOSTI
KRUSEVO
ZA KRUSEVO
ISTORIJA
ARHITEKTURA
PRIRODNI BOGATSTVA
NOVOSTI
TOSE PROESKI
manastir Sv.Preobrazenie
GALERIJA
GALERIJA
Random Image
Untitled.jpg
koj e Online
Aktivnosti
aktivnosti.jpg

Aktivnostite na Narodna Tehnika zapocnuvaat od potrebite za tehnicka kultura na mladata populacija od nasiot grad i posiroko, preku zapoznavanjeto na mladite so tehnickata kultura Narodna Tehnika dopira i do drugi segmenti od opstestvenoto zivenje kako sto e kulturata.

Najsiroko prifatena aktivnost koja se odviva vo ramkite na Narodna Tehnika e i takanarecenata interaktivna skola za kompjuteri kompjuterska tehnologija preku koja mnogu mladi lugje megusebno druzejkise, se zapoznavaat i razmenuvaat znaenja. Vo ovaa aktivnost se vklucuvaat i vozrasni lugje koi postepeno se zdobivaat so potrebnite znaenja. Vazno e da se kaze deka vo Narodna Tehnika se odrzuvaat kursevi od razni oblasti kako kompjuteri i kurs po angliski jazik.

Centarot na Narodna Tehnika koj raspolaga so kompjuterska oprema e prv od takov vid vo nasiot grad i posiroko koj raboti pod operativniot sistem Linux i clenovite koi rabotat so nego se clenovi na mnogu poznati Linux forumi.

Clenovite na Narodna Tehnika isto taka aktivno ucestvuvaat na razni seminari, letni skoli, natprevari ili na istite davaat tehnicka poddrska, so sto se opsto poznati i pofaleni.

design by NT Joomla Team
close